Afdeling: Imkersvereniging Eemkwartier

DOE MEE AAN EEN PRIJSVRAAG IN SOEST!

Datum: vrijdag 7 juni 2019 (14:48) tot
zondag 30 juni 2019 (20:00)
Afdeling:Imkersvereniging Eemkwartier
Plaats:Gemeentehuis Soest
Raadhuisplein 2
Soest

Het bijenvolk op het raadhuis in Soest.

Er staat weer een bijenvolk op balkon van het gemeentehuis Soest

Honing prijsvraag

 

Vanaf woensdag 29 mei 2019 staat er ook dit jaar weer een volk honingbijen op het balkon van het gemeentehuis van Soest. De honingbijen halen vanaf hun tijdelijke locatie op het gemeentehuis, nectar op uit de bloeiende lindebomen langs de Dalweg. Van de nectar maken ze honing en die slaan ze op in de door hen zelfgemaakte honingraatjes in de bijenkast. Het bijenvolk staat tot en met 30 juni 2019 op het balkon.

 

PRIJSVRAAG

Hoeveel kg honing hebben de bijen opgeslagen op 30 juni 2019?

Geef uw schatting voor 30 juni aan ons door.

 

De imkersvereniging Eemkwartier en de gemeente Soest zijn superblij dat Soest recent het certificaat bijvriendelijke gemeente in ontvangst heeft genomen. Met het plaatsen van een bijenvolk op het balkon van ons gemeentehuis willen wij het belang van (honing)bijen nogmaals onder de aandacht brengen.

De land- en tuinbouw  is voor een belangrijk deel aangewezen op deze vlijtige bestuivers. Door van de ene bloem naar de andere bloem te vliegen, bevruchten onder andere honingbijen de bloemen, zodat de planten meer vruchten gaan dragen. Dit is belangrijk voor ons. Meer opbrengst uit de landbouw en de fruitteelt, betekent meer lekker gezond eten voor ons.

 

Wil je de honingbijen ook helpen? Wil je meer weten over welke planten (bloemen) veel bijen aantrekken of over het houden van bijen (imkeren) in Soest, neem dan contact op met imkersvereniging Eemkwartier via hun website. De algemene website van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging bevat ook veel nuttige informatie, mocht u geïnteresseerd zijn.

 

Prijsvraag Soest

Hoeveel kg honing heeft het bijenvolk van het gemeentehuis opgeslagen in de bijenkast op 30 juni 2019? Het bijenvolk heeft dan dus een maand nectar kunnen verzamelen in de bijenkast en er honing van gemaakt.

Wilt u meedingen naar een heerlijke prijs, geef uw schatting voor 30 juni 2019 door aan: j.simon@soest.nl of tijn.smits@gmail.com. De uitslag wordt in juli of augustus 2019 bekend gemaakt.

 


« terug naar het overzicht

Contactgegevens

Imkersvereniging Eemkwartier
secretariaat
Piet van Dijk
Turfstreek 95
3766 HT Soest
06.1582.5471
voor zwermen in de regio Amersfoort zie de pagina
''Zwerm gevonden?"
eemkwartier@gmail.com
Bekijk de website